MANGIA MACCHIA

Uporan odstranjivač nečistoća u vidu paste je proizvod specijalno formulisan da otklanja nečistoće na mermeru, granitu, keramici. Uklanja večinu vidljivih fleka kao što su fleke od ulja, industrijskih ulja, jestivih ulja, kafe… Treba imati na umu da se zbog različite prirode fleka ne mogu u potpunosti garantovati performanse proizvoda. Ovaj proizvod ne oštećuje prirodni sjaj kamena, ne ostavlja tragove već ističe prirodnu lepotu kamena. Hemijski sastav proizvoda omogućuje absorpciju upornih fleka iz manjih dubine kamena.

Način upotrebe: Rasporediti pastu ravnomerno na površinu koja se tretira u debljini od 5 mm. Preporuka je da se nanese špahnom. Preko ovako nanetog sredstva može se staviti folija 1-2 sata u zavisnosti od vremenskih uslova (folija se stavlja kada je spoljna temperatura visoka kako bi se zadržala vlaga). Posle tog vremena folija se skida. Ukupno vreme koje je potrebno za tretman je 8 do 10 sati. Posle tog vremena na površini se pojavljuje suva nečistoća koju treba očistiti četkom.

Primedbe i preporuke: Promešati dobro pastu u kantici pre upotreba. Pasta se mora dobro sastaviti da bi se postigla maximalnu efikasnost.Pri primeni na flekama nastalim od ulja treba se uveriti da je pasta dobro naneta da se ne desi da sklizne sa ulja. Ukoliko se posle prvog tretmana ne ukloni fleka u potpunosti, tretman treba ponoviti na isti način. Da bi se pasta otklonila površinu treba oprati jakim deterdžentom BERT-27 (za granit ). Da bi se izbeglo ponovo stvaranje fleka preporučuje se zaštita kamena preparatima iz naše ponude.

MANGIA RUGGINE

Na površinama koje su izložene dejstvu vlage, dolazi do stvaranja rđe. Preparat kojim se uklanja rđa sa kamena, nanese se špatulom direktno na  površinu sa rđom. Sačeklati nekoliko minuta dok gel ne postane tamno ljubičast (za sjajne materijale čekati i do sat vremena). Kada postane tamno ljubičast sačekati još jedan minut i onda isprati vodom. Ponoviti postupak ako ima potrebe.

U slučaju da se ružičasta boja zadrži na kamenu posle ispiranja, pri ponovljenom postupku izvršiti ispiranje odmah pošto gel postane ljubičast (ne čekati dodatni minut).

Napomena: Isprobati preparat na maloj površini pre konačne upotrebe da bi se bolje odredilo vreme potrebno za zadržavanje preparata na zaprljanoj površini.

Čuvati u originalnom pakovanju.